АЛАРМАНТЕН БОЖЈИ ЗНАК ОД ХРИСТОВИОТ ГРОБ НА ГОЛГОТ: Ова се случи со, дури, 4 икони! Дури и свештениците останаа ЗБУНЕТИ!(ВИДЕО)

Овој феномен народот го толкува пред се како лош знак и не може да остане незабележан. Тоа е забележано на многу свети места.
Мирото излевање на иконата, одозгора, кога на неа ќе се појават солзи, несомнено е „знак одозгора“ и во католичката и во православната традиција. Тие обично ги предупредуваат верниците да се покаат и да ја зајакнат својата вера.

А пред неколку дена се случи неверојатен приказ во куќата на Исус Хирст во Ерусалим!

Имено, во храмот на Светиот гроб, кој се наоѓа на ридот Голгота, во мир почивале дури четири икони! Овој феномен е забележан ноќта на 24 мај 2022 година.

Ерусалимската патријаршија го проучува осветувањето на овие икони и планира да објави официјално соопштение за тоа.
Сличен случај беше запаметен пред неколку години во крагуевачката црква Свети Сава. Солзи течеа од очите на Исус Христос три дена, до празникот Отсекување на главата на Свети Јован Крстител. Подоцна се повтори, но потоа само еден ден.

Протоерејот Ставрофор Живота Марковиќ, поглаварот на храмот, тогаш рече дека прво помислил дека некој го посипал Исус со вода.

– Сакав да се уверам дека тоа се солзи, па со прстот го пресеков потокот што течеше сè до нозете на Исус. Меѓутоа, солзите продолжија да течат и, уште почудно, отидоа само до нозете на Христос. И таму исчезнаа. Не можам да престанам да размислувам за ова и зошто тоа се случи.

Во Светото писмо на повеќе места се спомнува дека Господ плаче. Секогаш плачеше за нашите гревови, а плачеше и за својот пријател, воскреснатиот Лазар, додека уште лежеше во гробот. Мислам дека ова е предупредување за сите нас, и свештеници и верници, да се запрашаме дали сме верници само на зборови или на дело. Од друга страна, мислам дека ова е и милоста Божја што реши да не предупреди – изјави тогаш поглаварот на храмот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *