БОГОРОДИЦА СПАСИ ЦЕЛО СЕМЕЈСТВО ОД КОМШИСКИ МАГИИ жената се колне дека се било вака!

Секој ден на Интернет можеме да прочитаме многу искуства на луѓе на кои им помогнале светци и молитви да се излечат од сериозни болести. Најдовме едно неверојатно сведоштво на порталот на манастирот Лепавина, и беше снимено во 1995 година.

Почнавме да доаѓаме во манастирот Лепавина пред пет или шест години. Нашата постара ќерка постојано беше во болници поради задушување и силна кашлица. Со неа ги посетивме сите загрепски болници, Ребро, Воената болница, детската болница на Сребрењак и повторно се случи истото. ќе дојдеше да остане еден месец и повторно ќе излезе со треска и кашлица.
Потоа, нејзините нозе почнаа да болат и отекуваат, не можеше да стане од кревет, затоа имаше многу проблеми со училиштето …
И кога почнавме да ја носиме во манастирот за молитви , веќе не и требаа лекови. И користела најсилни лекови. Кога испила една, не можела цел ден да излезе од дома, само спиела и легнала.

Пред половина година, нашиот лекар ја праша како успеала да се ослободи од лековите. Зашто, тој знаеше за сите оние силни документи и рецепти што ги добиваше во болниците.
Отпрвин не одевме редовно во црква . Мојот сопруг и јас работевме, изградивме куќа … Повремено одевме на миса. Но, подоцна, кога се уверивме дека некој може да им наштети на другите, тогаш стана критично и почесто одевме. Додека траеше лекувањето, една стара жена од соседството дојде кај нас и рече дека ќе биде уште полошо за нас и реков нека биде како господ сака,ние ќе одиме во црква . Подоцна, некои од нејзините роднини, маж и жена со деца, се преселија во нејзината куќа , но се остана исто, дури и полошо.

Што не направија! Тие шетаат низ нашата куќа, особено кога сме на поле или кога стигнува платата. Ги праќаат своите деца да стават пилешко или патка во нашиот двор, а потоа веќе знам дека кај нас ќе умре за ден -два. Многупати најдовме мртва птица или некое друго животно во бунарот.
Чувавме кози, сите умреа. Често наоѓаме обични пластични кеси, но секогаш со еден агол отсечен, или трева поставена од двете страни на патот до нашата куќа, или некои стапови во дворот и на патот …

Не знам што значи сето тоа, но факт е дека тогаш чувствуваме одреден замор . Ова е особено направено во пресрет на црковните празници , Велигден, Педесетница, Сите Светии … Претпоставувам дека не би се подготвиле за црквата, за да не се концентрираме на молитва.

Инаку се молиме многу, понекогаш и по два часа дневно. И кога сакавме да ја крстиме најмладата ќерка, беше ужас, и ни се закануваа со смрт, повеќе не смеевме да одговараме ни на телефон.
Сепак, најлошото е кога ќе сфатите дека и децата се користат за такви работи. Ова и некои свештеници откријаа дека има родители кои ги користат своите деца за овие цели.

Еднаш, додека нашата најмлада ќерка се уште беше во количката, тогаш нивните деца истурија малку вода, а момчето постојано викаше: ќе умrе! Ги гледаат своите деца зад аголот што прават, и јас го гледам сето тоа, но што можам да направам?!

Сега, не знам дали се посилни кога работат со деца или на децата не им е дозволено да им се врати, па затоа се послободни. Во суштина, почнав да се повлекувам во куќата пред нив . Само се плашам. Ние веќе размислувавме да се преселиме, но мислам дека и денес е исто насекаде.

Кога ќе дојдеме во манастирот и ќе се вратиме, едно време е добро. Прво, ние прскаме сè со осветена вода од манастирот лепавина : низ целата куќа, соба, на патот … и мир е се додека имаме осветена вода од манастирот на пролет, веднаш штом ќе се оставени без неа, готово е

Можам со сигурност да кажам дека немаше да се справиме добро ако не почневме да доаѓаме на молитви пред чудотворната икона. Тука, нашиот син, исто како и постарата ќерка, се разболи сериозно кога започна со училиште.

Додека бевме во куќата, тој најде мртво животно во дворот и го допре со рацете. Заразил заразна болест и завршил во болница. Тогаш ние, докторите не ни знаевме, го донесовме да пие осветена вода од манастирот. Му го носевме секој ден, а тој едвај чекаше и го пиеше , само за да излезе од болницата што е можно поскоро.

Го искапев во бања со таа вода и го помазав со маслото што го освети отец Гаврило . И додека го помазав, му пукнаа сите мозолчиња. Од тоа масло се излезе од него. Добро беше после тоа. Потоа имаше проблеми со нозете, исто како и ќерката. Почна да боли, и само одеднаш се онесвести. Пред тоа, тој трчаше, беше жив, и оттогаш едвај можеше да оди, едвај одеше до училиште.

Во прво одделение, тој повеќе лежеше отколку што одеше во училиште. Во манастирот повторно доаѓавме почесто и ситуацијата се подобри, на него се гледа дека сега е многу подобро. Дури и најмладата ќерка ја чувствува благодатната моќ на маслото што беше осветено во манастирот. Кога ја помазувам со тоа масло , таа се опушта и мирува, и некој друг, иако е и благословен, нема да го преземе на себе.

Голема е Божјата милост, во тоа сме се увериле сто пати. Она што ни се случи, на пример, пред години, дури и пред да одиме често во црква. Се враќавме дома околу десет часот навечер, целото семејство беше во „заставата“ во тоа време. Има две големи свиоци на тој пат, и токму кога влеговме во еден од нив, широк камион со приколка претекна трактор. Сопругот почна да кочи, но во тој момент сопирачката откажа.

Невозможно е камион, трактор и автомобил да поминат на таа ширина на патот, но ние поминавме. Никогаш нема да ни биде јасно, дали можеби сме поминале покрај ровот или над него, дури и не знаеме кој беше свиокот, но ги поминавме и останавме живи.

Молитвата многу ни помага, и нашето семејство во куќата и од отец Гаврил во манастирот. Дома ја имаме и иконата на Богородица Лепавина. Едноставно, кога ја гледаме , понекогаш гледаме дека е тажна. Дали е тоа затоа што направивме нешто погрешно или поради нешто друго, не знам.

Но, ја гледаме Нејзината насмевка, и Нејзината убавина, можеме да ја видиме се … Ја научив ќерка ми, секое утро и носам икона да ја бакне. И бидејќи го правам тоа, гледам дека таа ми е се поубава. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *