Божјиот лек напишан во Библијата: Треба да го направите овој моќен рецепт

Употребата на чај од листови од маслинка може да помогне во лекувањето на пневмонија, гонореја, туберкулоза, грип, менингитис, хепатитис Б, херпес.

Во Библијата, маслиновото дрво се споменува повеќе од илјада пати. Иако денес најпопуларниот плод на тоа дрво е самата маслинка, многу луѓе не знаат дека листовите на маслиновото дрво се исклучително лековити и содржат бројни лековити својства, а најважното соединение во листот од маслинката е олеуропеинот, кој има исклучително силни антибактериски својства.

Листот од маслинка го подобрува здравјето при голем број болести предизвикани од микроби. Помага и при грип, менингитис, хепатитис Б, пневмонија, гонореја и херпес. Помага и при хируршки и инфекции на уринарниот тракт. Листовите од маслинката ги спречуваат инфекциите предизвикани од габи.

Користењето чај од маслиново лист може да помогне во лекувањето на овие болести: пневмонија, гонореја, туберкулоза, грип, менингитис, хепатитис Б, херпес, хроничен замор, атеросклероза, менингитис, ботулизам, маларија, чир на желудникот, дифтерија, инфекции на уринарниот тракт и енцефитис.
Консумирањето листови од маслинка помага да се врати целиот имунитет, но служи и за враќање на енергијата во измачениот организам, на пример после хемотерапија. Листовите од маслинката се исклучително лековити бидејќи имаат антивирусно, антипаразитарно, антибактериско и антигабично дејство, преку кои е можно целосно да се надминат голем број болести.

Рецепт за чај:

За шолја чај од 2-3 dcl потребни се 15-20 суви листови маслинка. Додадете ги листовите во зовриената вода и варете ги уште 2-3 минути. Оставете ги листовите во водата уште 10 минути и извадете ги. Можете да го пиете ладно или топло со мед, лимон или без. Чајот треба да се пие секој ден за да се почувствуваат подобрувања за разни заболувања.

Се препорачува пиење чај како превентивна мерка за спречување на горенаведените болести. Листовите од чајот најдобро се берат напролет кога листовите се млади, измиени и исушени на воздух. Да се ​​чува во затворен сад подалеку од сончева светлина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *