ВО ФРИЖИДЕР СТАВИЛА КОРА ОД БАНАНА ЕВЕ ШТО СЕ СЛУЧИЛО

За многу луѓе, главоболката е тешкотија со која се борат секојдневно. Иако постојат многу лекови за оваа болест, постои еден едноставен што можете да го имате дома.

Потребна ви е само една бабица, а ние го споделуваме искуството на една очајна жена:

„Почувствував силна главоболка која ме разбуди по којзнае кој пат и не сакав да земам друг лек кој нема да делува, туку само ќе ми го иритира стомакот. Се сетив на советот на соседот да пробам трик со банана. Целата банана ја изедов, а кората не ја фрлив туку ја оставив во фрижидер да се излади.

Петнаесет минути подоцна ја отстранив кората, легнав во кревет и се удобнав додека кората ми го ладеше челото. Почувствував мало зголемување на сензацијата и пулсирање што полека се намалуваше. Не долго потоа, оваа процедура толку многу ме опушти што главата престана да ме боли и заспав. Пробајте ако имате проблеми со главоболки“, рече таа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *