Го направила овој чај и ги киснала стапалата 20 минути и се ослободила од својот НАЈГОЛЕМ ПРОБЛЕМ

Непријатниот мирис на стапалата е всушност природен феномен. Со овој проблем најмногу се соочуваат луѓето кои работат 8-10 часа дневно во исти чевли.

Еве одлично решение кое ќе ви помогне да го решите овој проблем.

Состојки:

5 кесички црн чај
4 чаши топла вода
Подготовка:

Земете голема газа за стапала и наполнете ја со топла вода и ставете ги кесичките чај во неа. Оставете да отстои околу 20 минути. Потопете ги стапалата во неа и оставете ги околу половина час.
Повторувајте ја оваа постапка секој ден најмалку 10 дена.

Сода бикарбона, од друга страна, е уште еден ефикасен начин за решавање на овој проблем. Секојдневно нанесувајте сода бикарбона на стапалата пред да ги облечете чорапите и чевлите околу 2-3 недели. Сода бикарбона ќе го спречи ширењето и развојот на бактериите и ќе го неутрализира мирисот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *