Дали вашиот крвен притисок соодветствува со вашата возраст?

Еден од најраспространетите здравствени проблеми на денешницата дефинитивно е зголемениот притисок на крвта.

Пропратен е со симптоми како лошо расположение, главоболки, несоница и други проблеми врзани со општото расположение и здравје.
Крвниот притисок може да варира повеќепати во текот на еден ден, а нормалниот крвен притисок е индивидуален.

Ако ги прашате лекарите кој е нормалниот крвен притисок според возраста на пациентот и полот, табелата изгледа вака:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *