Дали страдате од болки и чешање на грлото? Еве како да го заштитите вашиот респираторен систем во постудените денови

Фаринксот е органот најблизок до надворешниот свет
Во широка комуникација со светот околу нас, било преку носот или преку усната шуплина. Влезна и излезна точка на здравје и болест, радост и тага, среќа и кавга. Токму поради оваа причина, бидејќи дишеме и голтаме преку фаринксот, со еден збор живееме, неопходно е овој мукозно-мускулно-лимфен орган да биде здрав.

Воспалението на фаринксот и крајниците е многу честа патологија, особено кај децата. Тие првенствено се предизвикани од вируси, а кога се предизвикани од бактерии, најчеста причина е стрептококата. Тие можат да бидат и резултат на алергии.

Симптомите можат да бидат многубројни. Без разлика дали се работи за бактериско или вирусно воспаление, тие често се испреплетуваат. Најчесто, кога станува збор за бактериско воспаление на грлото и крајниците, пациентот има висока температура, силна болка во грлото, општа слабост и малаксаност, главоболка, отекување на лимфните жлезди на предниот дел на вратот. Од друга страна, кај вирусни болки во грлото и крајниците има пониска температура, благи болки во грлото, течење на носот, кашлица и често насолзени очи.

Добар дел од овие воспаленија ќе поминат спонтано, но бидејќи не можеме да предвидиме кое воспаление ќе помине, а кое ќе се искомплицира, се одлучуваме за одреден тип на терапија.

Покрај сите стандардни терапевтски протоколи кои се состојат од антибиотици, аналгетици, антипиретици, капки за нос, антитусици и разни септолети, своето место самоуверено го заземаат спрејовите составени од голем број компоненти, како што е PropoMucil® спрејот за грло.

Содржи состојки за кои е докажано дека ја намалуваат болката и воспалението на грлото, има насочено дејство за намалување на болката, отокот и воспалението на грлото, го забрзува заздравувањето и обновувањето на промените во усната шуплина, ја премачкува, ја покрива и ја штити слузницата. мембрана на грлото, има пријатен вкус, е лесна за употреба и пакувана во голем број дози (150), што би значело дека трае долго.

Направено во две форми, PropoMucil® Спреј за грло за постари лица и PropoMucil® Јуниор Спреј за грло за најмлади.
Ако се применува 5-6 пати на ден, ќе го направи вашето грло поотпорно на секакви предизвици, а во случај да изгуби битка со патогени, може значително да помогнете да се надминат патогените на крајот на војната.

Она што е можеби најважно е природниот состав на овој спреј. Истражувањата покажаа дека прополисот, кој е активна состојка на овој спреј, има антиинфламаторно и инхибиторно дејство врз стрептококите и стафилококите ауреус, кои се меѓу најчестите причини за воспаление на горниот респираторен тракт.

Staphylococcus aureus е познат по формирањето на биофилм кој е поврзан со почетокот на воспалението на фаринксот, кој прополисот и N-ацетилцистеинот го намалуваат или забавуваат во неговото формирање.

Заедно со прополисот, овој природен спреј содржи и N-ацетилцистеин, кој придонесува за отстранување на секретот, а секретите се составен дел на сите воспаленија.

Овој двокомпонентен спреј е многу ефикасен во заздравувањето на рани кои често ги придружуваат болките во грлото поради забавувањето на имунитетот и успешно придонесува за зајакнување на одбраната на слузокожата на устата и грлото.

Секако, еден од препаратите кои треба да бидат дел од вашата домашна аптека. Бидејќи злото не треба, има свое место во секоја куќа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *