Еве како да се ослободите од мувлата во бањата!

Влагата и мувла во бањата е ужас со кој сите се соочиле. Меѓутоа, понекогаш, без разлика колку напорно и често ја миеме бањата, тие не исчезнуваат.

Па, што да правиме во оваа непријатна ситуација? Одговорот дојде од експертот за чистота Максим Соколов.
Тој изјави дека на домашниот пазар може да се најдат неколку средства за чистење кои за негативно време убиваат мувла и влага.
Специјалистот истакна дека мувлата и габите во почетната фаза брзо ќе исчезнат ако ги третираме со производи што содржат натриум хидрохлорид.
Тие се содржани, на пример, во белина или доместос гелот“, прецизира тој и додава дека „ова решение е најдобриот начин за борба против мувлата“.

Натриум хидрохлорид е силно оксидирачко средство и ги отстранува црните дамки на површината на фугите на плочките. Нанесете го составот на средството за чистење на површината и оставете 30 минути.
Потоа избришете и исплакнете со вода. Доколку не беше можно целосно да се ослободи од мувлата, постапката треба да се повтори“, рече Соколов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *