Еве како да ѓи исушиме алиштата, и сепак да заштедиме

Сушењето алишта во машина за сушење може да биде скапо бидејќи трошат големи количини на енергија. Иако се корисни во зимските месеци, постојат многу други начини за сушење на облеката. Џонатан Роланд, рече: „Реалноста е дека целосното влијание на кризата со трошоците за живот допрва треба да започне и целосното влијание на стискањето веројатно ќе биде поостро почувствувано во следните неколку недели.

Но, постојат чекори што можете да ги преземете за да заштедите пари кои, ако ги воведете сега во вашиот секојдневен живот, исто така може да ви помогнат да заштедите пари до крајот на животот“.
Ова вклучува барање алтернативни начини за сушење облека и откажување од употреба на машина за сушење во зимските месеци.

„Можете лесно да одредите колку чини сами да ја пуштате машината за сушење, врз основа на вашиот специфичен модел, ако ги знаете kWh.
„Како поисплатлива алтернатива, размислете за сушење алишта надвор на линија за перење или дури и инвестирање во вентилатор за загреана облека“.
Загреаниот вентилатор им овозможува на Британците удобно да ги сушат алиштата без оглед на временските услови. Тие често доаѓаат со загреани шипки за да помогнат во забрзувањето на процесот на сушење со загревање на делови од ткаенините кои се во непосреден контакт со неа.

Спротивно на популарното верување, Џонатан рече дека тие обично „чинат 6 п на час за трчање“. Тие можат да се купат од различни различни продавници, вклучувајќи ги и онлине продавниците кој има многу различни сорти на понуда. Одвлажнувачот е исто така практичен уред кој помага во вентилација на влагата од воздухот, помагајќи да се исуши облеката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *