Жена го откри рецептот кој и помогна да се справи со псоријазата (РЕЦЕПТ)

Хронично заболување на кожата поради кое таа е покриена со бели лушпи, чеша и е сува се нарекува псоријаза. Еве, ви претставуваме рецепт кој успешно ќе ви помогне во лекувањето на псоријазата.

Псоријазата е хронично заболување на кожата кое се карактеризира со црвени дамки покриени со бели лушпи, сува кожа, чешање и задебелени нокти.
Оваа болест не е толку сериозна за да предизвика големи здравствени проблеми, но пред се е естетски проблем. Причините за псоријаза сè уште се во голема мера мистерија. Се верува дека е резултат на комбинација на гени и одредени „предизвикувачи“ од околината.

Алтернативната медицина, исто така, вклучува неправилна исхрана и акумулација на токсини во телото како причини.
Оваа непријатна, но не и фатална болест на кожата, не мора да биде магла. Природната медицина нуди методи кои во голема мера ги ублажуваат, дури и целосно ги намалуваат симптомите на псоријаза.

Третманот на псоријазата мора да започне со промена на нездравите навики и грижа за телото внатре и надвор.
Оваа нега се состои од чистење на телото, правилна исхрана, одржување на надворешна хигиена, контрола на стресот, многу сончање и употреба на природни производи против псоријаза.

Водете дневник за храна и активности за да можете да видите што точно ви помага подоцна.
Погодува приближно еден до два проценти од популацијата, а најчесто се појавува кај луѓе со исклучително бледа кожа.

Може да трае со недели или месеци, а потоа да се смири со текот на времето. Но, за жал, речиси секогаш се враќа.
Добрата вест е дека можете да се борите со оваа состојба природно.

Состојки:
една лажица корен од burdock
3,5 dl вода

Подготовка:
Коренот треба да се вари во вода околу 10 минути.

Чајот секогаш се пие свеж, веднаш по подготовката, три пати на ден. Имајте на ум дека вашата исхрана треба да биде што е можно поздрава, свежа и едноставна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *