ЗАПОМНЕТЕ ГО СОВЕТОТ НА РУСКИ ПСИХОЛОГ ОД ЗБОР ДО ЗБОР: Жено, еве што да правите кога сопругот ќе ве полуди!

Популарниот руски психолог Михаил Лабковски даде неколку интересни совети за жените. На едноставен и оригинален начин предложи што да правите кога сопругот ќе ве изнервира.

Честопати се среќаваме со советите на рускиот психолог Михаил Лабковски, кои можеби треба да ги послушаме.

Проблем 1: Мојот сопруг изгуби интерес за физички контакт со мене

Решение: За да се избегнат проблеми (од секаков вид) во бракот, парот мора да работи на себе, да се развива заедно. Најпрво разговарајте, излегувајте заедно, дружете се со други луѓе, културно воздигнувајте итн.

Доколку се појави некаков проблем, важно е да знаете дека искрениот разговор може многу да помогне. Дали порано или подоцна ќе дојдете до решение зависи од тоа зошто и како сте се венчале.

За жал, денешните бракови стануваат сè почести, бидејќи еден или двајцата не сакаат да останат сами до крајот на животот. Сакаат да имаат деца, да се смират и поради тоа „набрзина“ се мажат. Затоа ваквите бракови „паѓаат во криза“ многу порано отколку браковите направени од чиста и неизвалкана љубов.

Ако вашиот сопруг ја изгубил волјата да има физички контакт со вас, можете да побарате помош од сексолог. Ако сопругот одбие, почекајте неколку недели и повторно спомнете дека треба да побарате стручна помош.

Ако и тогаш не сака да бара помош, барај друг маж!

Ова можеби звучи грубо, но реалноста е дека сте физички во брак, но психички не сте.

Мажот не е сопруг ако одбие „брачни должности“.

Проблем 2: Сè повеќе слободно време поминува на компјутер (мобилен телефон, ТВ)

Решение: Нормалните луѓе не седат постојано пред компјутер, не гледаат цело време серии – тие живеат! Ако вашиот сопруг целото слободно време го поминува пред компјутер, тогаш не е задоволен од својот живот и се труди да се занимава со нешто друго за да не размислува за тоа, пренесува Атма.

Нормално е жената да се лути во тие прилики. Нејзиниот сопруг губи интерес за неа.

Мој совет е повторно да го заведете.

Ако тоа не ви помогне, време е да посетите психолог за парови.

Но, пред да одите кај брачен советник, проверете дали вашиот сопруг не е активен на некоја од страниците за запознавање возрасни. Тогаш ни сите психолози во светот не можат да ви помогнат!
Проблем 3: Тој има ужасни манири дома

Решение: Ако мажот пред брак го дувал носот во завесата, тогаш жената сигурно знае каков е. Значи, прифатете го како што е.

Тој не е дете и не е до вас да го превоспитувате. Доколку ви пречат некои ситници во неговото „опуштено“ однесување дома, посочете му ги проблемите.

Ако не може да се промени, или прифатете го или разведете го. Трето решение нема!

Затоа, за оние од вас кои веќе со едната нога стапнале во брак, добро размислете за квалитетите кои ве нервираат кај вашето момче. Ако се подносливи, омажи се за него, ако не им е подобро, не размислувај да го смениш.

Проблем 4: Тој не учествува во животот на децата

Решение: Да претпоставиме дека ситуацијата е следна – жената се грижи за децата дома додека мажот заработува за живот. Еве го решението: вие како жена земете слободен ден и одете некаде. Оставете го сопругот со децата.

Што и да се случи во тие моменти, немојте да се жалите и да го обвинувате сопругот што не го прави ова или она, само нека биде со своите деца.

Колку повеќе време поминува со нив, толку повеќе ќе го сака времето што го поминува со нив.
Проблем 5: Мојата свекрва ми го уништува животот

Решение: Ако вашата свекрва постојано се жали на вас, не се обидувајте да и угодите. Колку повеќе и ласкате, толку повеќе ќе ги делите улогите во филмот каде таа е „ловецот“, а вие „пленот“.

Однесувајте се нормално, живејте го својот живот и игнорирајте ја. Ќе ви се допадне овој начин на живот, верувајте ми.

Таа ќе протестира, ќе се буни, но тоа е твој живот. Ако се обиде на било кој начин да се меша во вашиот брак, дајте ѝ јасно дека не смее да го прави тоа, дека тоа е ваш брак – не нејзин.

Едноставно кажи ѝ – Жено, ако не ти се допаѓа како готвам или ги пеглам кошулите на твојот син, отсега таа доаѓа дома само кога не сум таму, бидејќи не трпам лоши коментари за мене.

Искрено се надевам дека живееш одвоено од свекрвата!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *