Каква мајка сте според вашиот хороскопски знак?

Сите сте го слушнале изразот „Мајка не стануваш, мајка се раѓаш“. Породувањето не секогаш гарантира дека ќе бидете добра мајка. Бебето е секогаш приврзано за својот родител, без разлика кои се неговите маани, бидејќи тој е со него од самото раѓање. Ова е најмилата и најблиската личност за него.
Не сите хороскопски знаци успеваат да полагаат испити „мајка“. А има и одлични и такви што се тројки.
Во многу случаи, успехот на жената како мајка е одреден од положбата на Месечината во нејзината натална карта.

Риба
Креативната природа на овие мајки им овозможува добро да се сложуваат со своето дете. Тие можат да се потпрат на својата интуиција. Тие знаат како да предизвикаат интерес кај своето дете.. Добиваат добрина, љубов и почит. Претставниците на овој знак се прекрасни мајки.

Овен
Овие мајки се корисни и практични поради нивната земјена природа. Тие го лансираат своето дете во светот целосно вооружено со знаење и вештини. Понекогаш се премногу строги со своите деца.

Близнаци
Изгледа дека се во синхронизација со своето дете. Децата ги доживуваат како блиски пријатели и доживотни придружници. Тие знаат да ја разберат душата и карактерот на нивните деца.

Јарци
Дисциплина и ред – ова се епитетите кои ги опишуваат мајките на овој знак. Нивните деца не би правеле драми и тепачки, не би станале насилници, а свесни се дека доброто однесување се наградува и лесно можат да најдат казнето место во аголот доколку згрешат.
Бик

Неспорна предност на овие мајки е нивната трпеливост во образованието на нивните деца.

Вага
Овие мајки се секогаш во тек со она што го прави нивното дете. Го учат на разбирање со другите и љубезност. Тие имаат свои методи на настава и овие мајки често се обидуваат да бидат пример.

Ракови
Децата на овие мајки се секогаш многу сакани. Ова позитивно влијае на нивниот карактер и им помага во зрелоста.

Стрелец
Тие ги опкружуваат своите деца со грижа и љубов, разбирајќи дека нивните деца нема секогаш да бидат со нив. Тие во своите деца влеваат и оптимизам и позитивен став кон луѓето и животот.

Девица
Пример за упорност и верба во најдоброто. Тие ги учат своите деца на тоа. Лесно се справуваат со многу паралелни задачи и не се плашат од тешкотии.

Шкорпија
Мајката Шкорпија е способна да подигне планина ако мора да ги заштити своите деца. Таа има високо развиена интуиција и покажува емпатија. Мајчинството е приоритет, а децата со такви мајки се згрижени и сакани.

Водолија
Овие креативни природи имаат свои методи на воспитување деца, кои понекогаш се во спротивност со општоприфатените стандарди. Ова им овозможува на нивните деца да имаат поинаква перспектива на светот.

Лав
Често овие мајки им даваат на своите деца голема слобода на дејствување. Сепак, оваа независност не секогаш им користи на нивните деца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *