Како без хемикалии да ја исчистите машина за перење ?

Чистењето на машината за перење со оцет ги отстранува бигорот од внатрешните делови на апаратот и ги елиминира непријатните мириси. Во исто време, постапката може да биде штетна, за да не се случи тоа, треба да ги знаете правилата за чистење.

За време на работата, машината за перење комуницира со голема количина на вода од чешма. За жал, второто не е квалитетно, најчесто водата во цевките е тврда, со голема количина на минерални нечистотии. Затоа, со текот на времето, на внатрешните делови на машината се формира бигор, што ја нарушува работата на уредот.

Чистењето на машината за перење е потребно не само поради вагата. По бројни миења, во уредот се акумулира обична нечистотија – фини нишки, коса, крзно од домашни миленици. Остатоците од прашина може да се населат во барабанот и фиоката, а мувлата постепено се развива поради високата влажност.
Редовното чистење на апаратот помага да се отстранат бигорот, габите и бактериите.

Можете да користите обичен оцет како средство за чистење. Има добри својства за дезинфекција и растворање, ги отстранува варовничките наслаги и ги елиминира непријатните мириси.Каков оцет се додава во машината за перење
Универзален оцет за маса 9% е погоден за нега на апарати за домаќинство; може да се истури неразреден во тавата. Но, ако таква алатка не ви е при рака, тогаш можете да ја исчистите машината за перење со 70 проценти оцет. Пред тоа, само треба да ја разредите суштината со вода во сооднос од 1 до 7.

За висококвалитетно чистење на апарати за домаќинство, потребно е мало решение – околу 150 ml. Вообичаено половина чаша 9% оцет за маса се истура во садот за прав.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *