Како да ги отстраните бактериите од сунѓерот? Овие трикови се најефикасни за тоа

Само пробајте го овој едноставен трик и за кратко време ќе се ослободите од сите бактерии и габи на вашиот сунѓер за миење садови. Добро е да го користите секој ден!

Пред повторно да ги измиете садовите, добро погледнете го сунѓерчето. Дури и на прв поглед да изгледа неискористено, на него се акумулираат многу бактерии и габи. Сунѓерите за садови кријат одвратна трага од сè што сте исчистиле со нив, вклучително и патогени микроби кои благодарение на влагата имаат идеална почва за размножување. Не заборавајте редовно да го менувате кујнскиот сунѓер и секојдневно да го чистите.

Овој вообичаен предмет е идеално место за развој на бактерии и габи, па затоа е многу важно да се дезинфицира и често да се менува. Треба да се менува барем еднаш неделно! Сепак, најдобро е тоа да се прави на секои 2-3 дена.

Благодарение на овие трикови ќе ја добиете војната против сунѓерските бактерии.

За да се ослободите од бактериите на вашиот сунѓер за миење садови, само посегнете по сад што е безбеден за микробранова печка. Потоа сипете вода во него и потопете го сунѓерчето. Ставете го во микробранова печка, по една минута внимателно извадете го сунѓерчето. Уште еден подеднакво ефикасен начин е да користите раствор од оцет и вода. Ставете го сунѓерчето и киснете го цела ноќ. Потоа наутро, исцедете го и повторно е освежено и подготвено за употреба. Оцетот ги убива бактериите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *