Како да го обновите бракот по неверство?

Неверството е дефинитивно една од најпредизвикувачките работи со кои може да се соочи еден брачен пар.

Иако во многу случаи изневерувањето во брак води до развод, тоа не мора секогаш да биде случај. Ако сте решиле да му дадете втора шанса на вашиот сопруг, бидејќи покажал искрено каење за неговото (не)дело, она што треба да го знаете е дека ви претстои сериозна работа.

Имено, ако сакате да најдете начин како да функционира вашиот брак, ќе мора повторно да ја изградите скршената доверба. Според брачните советници, вежбите за градење доверба се најдобриот начин да се врати несигурната врска на вистинскиот пат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *