Компир манџа со чадена плешка со коска

1лажица пипер за готвење
1лажица црна пипер

50 мл масло
1лажица вегета
300гр чадена плешка со коска

5 компири
1лажица кари
1/2 лажица сол
1/2 лажица оригано

Компирите се лупат и се сечат на коцки а чадената плешка се расекува на парчиња.Компирите заедно со плешката се варат околу 20 мин.Се додават вегетата, маслото, црвената пипер, карито. црна пипер, сол , оригано и сето се остава да вари уште 5 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *