Лимоново медoва диета

Лимоните се екстремно богати со витамин Ц и се многу ефикасен начин за слабеење. Сите корисни супстанции кои ги содржат лимоните го тонизираат телото и ги отстрануваат своите токсини, од друга страна киселината успева да го надмине вишокот што го собрала врз нас. Во комбинација со мед, кој без сомнение може да се каже дека е најкорисен производ во кујната, може да постигнете завидни резултати.

Исхраната со лимони и мед е диета во целосна смисла на овој збор – без храна. Тоа што може да го примате за време на дводневна диета, покрај лимони и мед, е голема количина на вода, како и незасладен зелен чај.

Дури е препорачливо да пиете повеќе течности. Исхрана со мед Екстремно кратка исхрана – само два дена, но доста рестриктивна. Во текот на двата дена од исхраната, треба да се откажете од секаква храна. Ви треба изворска вода 3 литри, лимони, мед. Вреди да се одбележи дека тоа не треба да биде минерална, но изворска вода – барајте некој да ги следи упатствата. Исто така ќе ви требаат 15 лимони што треба да ги исцедите, најмногу во склопот со соковник. Потоа додадете 50 гр мед на изворската вода и сокот од лимон.

Бидејќи овој режим содржи суштински киселини, од вас се очекува да можете да се ослободите од вишокот многу брзо. Губење на тежината Се разбира, не можете да ги отстраните сите непотребни масти на вашето тело за два дена, но дефинитивно ќе имате ефект. Медот, од своја страна, во голема мера успева во гладот и не ви дава барем еден период на време за да се искусувате со храна. Лимон и мед исхраната не е лесно да се имплементира, иако е кратка.

Со други зборови, не се обидувајте да ја задржите ако не се чувствувате добро, се разболувате и така натаму. Нема смисла да го расипете вашето здравје за такво нешто. Освен тоа со мед, во диетата има многу лимони, односно киселина. Ако страдате од гастритис, чир или некоја друга форма на стомачни вознемирувања, овој режим воопшто не е соодветен за вас. Ако сте решиле да се обидете да се држите до исхраната, мора да одберете два дена за да почнете.

Ако можете само да преживеете на лимони, мед, вода и чај, немојте да ја продолжите диетата. Треба да почекате најмалку една недела пред да направите втор обид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *