Магична молитва која ќе ви го промени животот

Откако ќе ја прочитате оваа молитва, во вашиот живот ќе се случат вистински чуда – прекрасни настани што сега е тешко да се замислат. Може да се јават подалечни роднини и да сакаат да ви доделат дел од нивниот имот, може да добиете понуда за нова работа со екстремно висока плата или едноставно некоја личност решила да ви подари подарок што ќе ви го промени животот.

Молитвата се чита наутро и навечер додека не се разбудите или не заспиете. Читајте го еден месец (иако побрзо ќе ги почувствувате резултатите).
Еве ја самата молитва од книгата Магичната моќ на умот од Џозеф Марфи

„Божјите дарови се мои дарови. Го користам секој момент од денот за
да го фалат Господа. Со мене се Божествената хармонија, мирот и изобилството. Божествената љубов произлегува од мене, благословувајќи ги сите,
кои спаѓаат во мојата околина. Божествената љубов ме лекува сега. Не се плашам од зло, зашто Бог е со мене.

Отсекогаш сум бил опкружен со светата аура на Божјата љубов и моќ.
Цврсто и позитивно потврдувам, чувствувам, знам и верувам дека,
дека шармите на Божествената љубов и будност водат,
ги лекува и се грижи за сите членови на моето семејство и за оние што ги сакам.
На сите им простувам и искрено зрачам Божествена љубов,
Мир и добронамерност за сите луѓе каде и да се.
Во центарот на моето битие е мирот, ова е мирот Божји.

Во оваа тишина ја чувствувам Неговата моќ,
водство и љубов на Неговото Свето Присуство.
Јас сум божествено воден на сите мои патишта.

Јас сум чист канал за Божествената љубов, вистината и убавината.
Ја чувствувам Неговата река на светот како тече низ мене.
Знам дека сите мои проблеми се раствораат во Божјиот ум.
Божјите патишта се мои патишта. Зборовите што ги зборувам паѓаат таму
каде ги испраќам. Се радувам и се заблагодарувам, разбирајќи го тоа
ќе добиете одговор на вашата молитва. И така е”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *