Најсилната молитва за заштита, среќа и здравје

Го сакам моето дете, но понекогаш мојата љубов не е доволна за да го заштитам, не е доволно секогаш да бидам близу и да го штитам од сите опасности. Затоа се свртувам кон Божјата помош користејќи молитви – зборови што Господ ги слуша.

Но, пред да ги прочитате, треба да разберете дека молитвата е мистерија и тивките, но страствени зборови што извираат од длабочините на душата се многу поважни од гласните и глупави фрази, чија суштина не стигнува ниту до молитвата.

Молитва за синот Господ и дава на жената радост на мајчинството и и дава сила да се справи со тоа. Но, соочена со неволји, мајката не ја чувствува секогаш таа сила во себе. Следната молитва за синот ќе ви помогне да се справите со тешкотиите на воспитување и враќање на самодовербата:+

Те молам, милостив Боже, прости ми ги грешките и лошите зборови – прости ми! Нема ништо поблиску и ништо поскапоцено од твојата проштална љубов! Денес не се молам за себе, се молам за моето малечко. Ти ме награди со здрав, убав, нежен син! Испрати му благосостојба и мир. Нека стане вистински човек. Спаси го од завист и гнев, спаси го од глупоста и злите мисли. И ако згреши – не биди строг кон него. Во овај свет – нечист и грешен, не заборавај и чувај ја мојата грижа и сакај го моето бебе!
Амин!

Молитва за заштита на синот Секоја мајка се плаши за својот син. Понекогаш овие стравови не се оправдани, но не може да се потпре на случајноста. Молитвите за заштита на синот ќе го заштити од неволја и ќе го смири неуморно загриженото срце на мајката.

Пресвета Богородица, кој друг по Бога би можел да се грижи за нашите синови, ако не ти, семоќниот бранител на христијаните и помошта на брзата помош во сите потреби? Прифатете, небесна кралице, нашите синови се под ваша заштита и бидете нивна мајка, Мајка Заштитете ги од какво било зло и телесно оштетување,

водете ги со благодат и милост пред семоќниот Бог, помогнете им да успеат во сите добри и корисни дела и никогаш да не го уништуваат патот на вистинскиот и среќен живот што се согласува со волјата на саканиот Син, нашиот Господ Исус. Така, со песни на благодарност, секогаш ќе те величиме небесен заштитник и ќе ги славиме семоќните Троица, Отецот, Синот и Светиот Дух. Амин!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *