НАПРАВЕТЕ ГО ОВА И ЌЕ БИДЕТЕ ИЗЛЕКУВАНИ: Болестите на тироидната жлезда произлегуваат од незадоволство и замрзнати емоции!

Во продолжение следува рецепт на д-р Игор Књазкин, познат лекар од Санкт Петербург, во програма за здравјето на Првата програма на руската телевизија. Треба да се користи во случаи на намалена функција на тироидната жлезда (хипотироидизам).

Навечер, пред спиење, земете главица кромид и исечете ја на две половини, за да истече од нив сокот.

Тироидната жлезда се состои од два лобуси, левиот и десниот, кои се поврзани со стегање – истмус (латинско име: isthmus).

Со лесни, кружни движења, масирајте го вратот во пределот на тироидната жлезда со овие половини кромид – прво едната половина за едниот лобус на тироидната жлезда, а потоа другата за другата. Потоа, без да го исплакнете вратот, легнете во кревет, за овој сок да делува преку ноќ. Ова е едноставен начин да се стимулира функцијата на тироидната жлезда сосема природно.
Докторот Олег Торсунов ги советува сите кои имаат проблем со тироидната жлезда, а особено пациентите со намалена функција на тироидната жлезда, да му помогнат на својот заболен орган со – пеење (чакра на грлото!)

Тој вели дека тироидната жлезда и воопшто, целиот ендокриниот систем се тесно поврзани со човечките емоции, особено со емоцијата на љубовта. Тироидната жлезда е болна кај луѓе кои силно доживуваат се што им се случува, кои на лошите постапки на другите реагираат со чувство на длабока повреденост и огорченост.

Негативните емоции остануваат како замрзнати во телото, се собираат во тироидната жлезда и таа почнува да се разболува.

Емоциите мора да бидат мобилни. Ослободете се од насобраните негативни емоции – со пеење. Звукот многу лесно ги вади од телото. Доктор Торсунов вели: „Пеј“. Пеењето ќе ги олабави емоционалните ограничувања во тироидната жлезда. Јазлите на тироидната жлезда ќе исчезнат сами по себе. Пејте весели песни, без разлика какви проблеми имате и во какво расположение сте. Пејте со радост и љубов. Постојано пејте, играјте, израдувајте ги другите, правете ги другите среќни и ќе оздравите! ”

Третман на тироидната жлезда со медицинскиот текст на академик Ситин

Георги Ситин е познат руски научник, автор на ефективни исцелителни текстови за самопрограмирање на заздравувањето на организмот. Неговата техника СОЕВС е обработена во околу 50 обемни научни трудови, со околу 20.000 исцелителни текстови. Одбранил докторски дисертации од областа на медицината, психологијата, педагогијата и филозофијата.

За време на Втората светска војна бил многу тешко ранет, лекарите тврделе дека е целосно инвалид и дека нема начин да го спасат. Потоа почнал да работи на создавање исцелителни текстови, со кои бил целосно излечен. Понатаму, со помош на неговите исцелителни текстови, илјадници луѓе беа излекувани.

Тоа е техника заснована на способноста на човекот со зборови да му помогне на својот заболен организам. Исцелителните текстови ги ангажираат нашите чувства, ја зајакнуваат моќта на мислата, ја мобилизираат нашата волја, создаваат висока концентрација на волја и ја насочуваат нашата волја да го усвоиме текстот и на тој начин да си помогнеме.

Текст за обновување на тироидната жлезда

„Бог влева нов, млад, енергичен, весел и радосен живот во мојата тироида. Нов, млад, радосен живот ми ја исполни тироидната жлезда. Новиот, млад живот раѓа нова, млада, од Бога дадена здрава структура на тироидна жлезда. Бог ми ја влева тироидната жлезда со свето, Божествено исцелување, кое раѓа од Бога создадена, божествено здрава структура на тироидната жлезда.

Целата моја тироидна жлезда е преродена, млада, создадена од Бога, со божествено здрава конституција. И мојот имунолошки систем со огромна, Божествена енергија ги раствора сите јазли во мојата тироидна жлезда. Сите јазли во тироидата ми се намалуваат, исчезнуваат, исчезнуваат засекогаш без трага.

Сите структури на мојата тироидна жлезда Божествено ја регенерираат младата, здрава структура создадена од Бог. Тироидната жлезда ми оживува, физички се зајакнува, цвета. Мојата тироидна жлезда ги извршува сите свои многу функции во мојот организам божествено правилно и енергично. Како молња, чувствувам дека сум апсолутно здрав, потполно здрав, идеално здрав, весела, убава, полна со здравје и сила“.

Најдобро е ако го прочитате овој исцелителен текст на академик Ситин – снимајте го и потоа слушајте го многу пати во текот на денот, додека се движите или работите низ куќата, или на улица или во јавен превоз…

Додека го слушате текстот и си го повторувате, замислувајќи го она што го слушате, вие се програмирате себеси за исцелување. За да може организмот да го усвои текстот, потребни се 500-1000 слушања. Кога вашето тело целосно ќе ги прифати текстот и зборовите на академик Ситин, тие во секој момент стануваат составен дел од вашите мисли, тие мисли ќе ги елиминираат нарушувањата во вашето тело и ќе ви го вратат здравјето.

Тест на јод според Малахов

Овој тест е корисен за сите, но особено за луѓето со проблеми со тироидната жлезда.

Навечер, пред спиење, земете повидон јод, кој може да се купи во аптека. Натопете стап за чистење уши во јод и нацртајте три линии со јод на раката на левата рака: тенка, средна и густа. Почекајте линиите да се исушат на вашата кожа и легнете да спиете.

Наутро погледнете ја вашата рака. Ако исчезнала само најтенката линија, тоа значи дека се е во ред со вашиот јод. Организмот преку кожата внесуваше онолку јод колку што му требаше.

Доколку покрај најтенката исчезнала и линија со средна дебелина, тоа значи дека немате доволно јод во организмот и дека треба да внимавате на вашето здравје.
Ако сите три линии исчезнале, тоа значи дека имате голем недостаток на јод во телото и дека тироидната жлезда е особено загрозена.

Овој метод е сосема безопасен бидејќи телото преку кожата зема само онолку јод колку што му е потребно. Ова го советува господинот Малахов во своите емисии на руската телевизија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *