Највкусниот Увијач по речепт од мојата баба

СОСТОЈКИ:
500 грама пилешки стек или свинско филе
150 грама Пекабеско шунка

150 грама ајдамер Амерланд
Тенко сечена Пекабеско сланина

Сол, црн бибер и други зачини по вкус
Сенф по вкус

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Пилешкиот стек или свинското филе се чукаат и се зачинуваат по вкус.

Се остава 10 минути па потоа на секое парче месо се додава по 1 парче кашкавал и ситно сецканата шунка.
Потоа секој увијач се витка во ролна и се обвиткува со парче сланина.Со помош на чепкалки или готварски конец се врзуваат краевите.

Увијачите се печат се додека не поруменат.
Се послужуваат со тартар сос, компири или гарнир од замрзнат зеленчук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *