Најгрубите грешки кои мажот ги прави во врската

Секој комуницира со луѓето во неговиот живот според свој уникатен манир. Вистината е дека многу од конфликтите меѓу жените и мажите би можеле да бидат избегнати ако тие мислат на ист начин.За жал често претставниците на двата пола го доживуваат светот на малку поинаков начин. Оние често минимални разликипонекогаш стануваат причина за големи проблеми во интимните односи помеѓу мажите и жените.

Еве кои се 10-те најголеми грешки кои мажите ги прават во врските и кои можат да и ги уништат односите :

1. Не го почитува нејзиното присуство
Секоја жена има потреба од подароци, од цвеќиња, од внимание, од грижи. Таа има потреба да биде сослушана, а мислењето нејзино да биде почитувное. Не е потребно да ја претворате саканата во центар на универзумот, но сепак треба да ја терате да се чувствува сакана, почитувана и прифатена.

2. Не се обидува да ја разбере
Женските емоции понекогаш се тешки за разбирање – во една минута жената може да е среќна и возбудена, а во следната да е изнервирана и лута. За мажите тоа е тешко да се разбере, бидејќи тие се повеќе логички суштества. Сепак еден заљубен маж мора да најде начин да се разбере подлабоко и да ги разгледа како палета емоциите на својата сакана. Токму тие го прават животот поинтересен и возбудлив!

3. Страв од Неа
Жените сакаат

да ги контролираат своите мажи, но вистината е дека тие не почитуваат страшливците и премногу претпазливи мажи.

4. За него има некој или нешто поважно од неа
Жените сакаат поклонување и комплименти. Нема жена која ќе прифати да ја игнорирате свесно. Понекогаш мажите имаат тенденција да се фокусираат во својата работа многу или се премногу обземени од свое хоби, од пријателите, од родителите и др. и забораваат да обрнат повеќе внимание на партнерот, дури и почнуваат да ја земаат здраво за готово.

5. Не го почитува нејзиниот избор
Жените сакаат да имаат можност за избор и се подготвени да го бранат. Тие имаат тенденција на компромиси, но до одреден момент. Ако компромисите почнат да стануваат премногу, тие почнуваат да им тежат. Во овој момент жените имаат тенденција да се фиксираат на проблемите и дури да ги преувеличуваат. Затоа мажите треба да го поддржуваат изборот на партнерот, барем од време на време.

6. Не ја оправдува нејзинота доверба
Довербата е клучна за секоја успешна врска. Ако оваа доверба е компромитирана еднаш, и за двете страни станува многу тешко таа да биде вратена. Значи, советот на сите мажи е да се обрне внимание на овој аспект од врската.

7. Не прави така што таа да се чувствува небезбедно
Жените имаат потреба од заштита и од силно рамо на кое ќе можат да се спротивстават во тешките моменти во животот. Повеќето припаднички на понежниот пол би се испразниле брзо, ако треба да живеат со неодговорен маж – ризична или хазардна натура, на кого не може да се потпира.

8. Премногу мисли за себе
Некои мажи се премногу обземени од мисијата да ги постигнат своите цели. Како резултат на тоа, тие често поминуваат премалку време во мисли како да се направи партнерот среќна, туку мислат за сопствената среќа. Ако ова продолжи премногу долго, жената почнува да се чувствува осамена и да смета дека партнерот и е неправеден кон неа.

9. Не ги дели нејзините цели и идеали
Ако најдлабоките вредности на две лица не се совпаѓаат, тоа е перспектива за голем проблем. Кога еден маж држи многу на својот партнер, тој мора да се обиде барем да го прифати нејзиниот вредносен систем, дури и ако треба да се откаже од дел од своите сфаќања за животот. Инаку работите нема да тргнат.

10. Не знае што сака од животот
Без разлика каква е реалноста, жената би стоела до него ако го сака, ако знае дека тој е свесен со себе и со она што го сака од животот. Ако тој сепак не може да ги дефинира соништата, желбите, амбициите и потребите, жената нема да може да издржи долго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *