НАЈДОБАР ТРИК за домаќинки: Како ЛЕСНО да ги исчистите дамките од бигор и ‘рѓа на тоалетната школка

Жолтите дамки кои се формираат околу тоалетната шолја од бигор и ‘рѓа е невозможно да се отстранат со средства за чистење, а сите сакаат тие грди точки да исчезнат што е можно поскоро! Еве како вашата тоалетна школка ќе стане пенливо чиста за само неколку минути и со малку потрошени пари…

Колку и да го чистите тоалетот во вашиот дом, не можете да се ослободите од дамките на работ на тоалетната школка? Не очајувајте, имаме одлично решение за вас, а тоа не подразбира големо чистење со скапи средства!

Кога дното на вашата цистерна е метално, со текот на времето почнува да ја ослободува железната боја и водата во цистерната станува портокалова. Доколку таквата вода сепак се измеша со бигор, околу работ на тоалетот ќе добиете портокалови дамки кои речиси ниту еден производ нема да може да ги отстрани.

За овој трик, за кој се воодушевуваат домаќинките ширум светот, во домот треба да имате хартиени крпи и алкохолен оцет.
За почеток исфрлете што повеќе вода од тоалетот за да не го наруши дејството на оцетот. Потопете ги крпите во оцет и залепете ги на работ од тоалетот, преку дамките.

Оставете ги крпите така натопени 2 часа, а ако дамките тешко се отстрануваат, тогаш натопената хартија оставете ја во тоалетната школка преку ноќ. Кога дамките ќе исчезнат, отстранете ја хартијата и исплакнете ја тоалетната школка.

Можеби ќе се запрашате зошто не би истуриле само оцет, без хартија, во тоалетната школка и ги отстрануваат дамките, но тоа нема да помогне.

Кога ќе истурите оцет во тоалетната школка, тој ќе се лизне на дното и ќе помине преку дамките за само миг, а кога хартијата ќе се натопи над нив 2 часа, тогаш дамките сигурно ќе исчезнат и целата нечистотија ќе се отстрани. со оцет.

Оние кои го пробале овој супер трик велат дека е многу едноставен и супер ефикасен, а што е најважно, потребни се само неколку минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *