Најсилната молитва кон Бога!

Молитвата за исцелување има неверојатен ефект. Таа не само што им помага на болните и настраданите, туку го обновува и духовно олеснување на оној што се моли за неговото здравје. За да се повлече болеста, потребно е вредно да се чита и да се кажуваат молитви.

Болниот не треба да ропти за својата физичка состојба, да не се жали и да не ги прифаќа своите болки како казна од Бога, туку со искреност и вера да бара од Бога да го согледа и употреби повисокото значење на болеста што му е дадена.

Господи, Семоќен, Свети Цару, казни, но заштити од смрт! Подигнете ги смирените и паднатите, утешете ги тагите на телесниот човек. Те молиме, Боже наш, Твојот слуга (име) да го благослови со Твојата милост и да му ги прости доброволните и неволните гревови. Господи, испрати ја врз нас Твојата исцелителна сила, допри го расипливото, изгаси го огнот, смири ги страстите и секоја немоќ што демнат во минливата школка. Подигнете го страдалникот од постелата на болеста, од постелата на горчината, од калта на злото.

Дарувај го со Твојата добронамерна и креативна волја. Спаси не, Боже наш! Ја славиме Твојата слава и сила, во името на Отецот и Синот и Светиот Дух, сега и секогаш и секогаш и секогаш. Амин.

Значењето на молитвата: тоа е апел до Господа со надеж да ја исцели болеста, да ги остави гревовите на болниот, да му помогне да го врати физичкото здравје и да сфати дека сè што може да добие е благодарение на волјата и милоста на Исус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *