Неуспехот е да НЕ ЖИВЕЕШ СО МАМА И ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ ДО 40 ГОДИНИ ИЛИ ДА НЕМАШ МАЖ НА 45 ГОДИНИ: Познат руски психолог ги урна сите верувања

Познатиот руски психолог Михаил Лабковски привлекува големо внимание со своите интересни ставови кои главно ги засегаат жените, па неодамна ги откри причините за женските проблеми.

Меѓутоа, неговите написи за неуспехот ги уништуваат сите можни верувања во кои живееле многумина, а тие се однесуваат токму на неуспехот.

„Многу луѓе мислат дека неуспехот е работа како чистачка или живеење со мајка на 40 години. Или да се биде сам на 45 без маж и деца, опкружен со мачки“, рече тој.
Сепак, според него, неуспехот не изгледа така.

Сакаш ли да ти кажам што е всушност неуспех?

Тој не живее како што сака.
Ја работи најпрестижната работа, но ја мрази.
Се мажи за најпаметните, најперспективните и најубавите, но не го сака.

Таа брои калории секој ден за да го „облече“ туѓото тело.
Целиот живот сонува да напише роман, но премногу се плаши да го продолжи она што го започнала пишувајќи го второто поглавје.
Има секс секоја вечер, но од чувство на должност – никогаш страст.
Таа живее со сопругот во љубов, разбирање, добрина, но сонува за сосед.
Тоа е кога детето сака постојано да игра, а вие само сакате да бидете недопрени.

Тоа е како да сонувате за појадок со кроасан додека прелистувате списание, но наместо тоа да „натрупате“ инстант хемиска каша додека седите пред компјутер.
Секој ден сонува дека се ќе се промени, но не прави ништо за тоа.Тоа јас го нарекувам неуспех“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *