Оваа уникатна паста може да го отстрани ЗАБНИОТ КАМЕН од вашите заби за само неколку дена!

Вообичаен проблем со забите е забниот камен, кој се јавува кога плочата која ги напаѓа забите не се отстранува со четкање или со конец.

Главните причини за наслагите се пушењето и прекумерното консумирање кафе.

Ви пренесуваме едноставен рецепт како да се ослободите од наслагите и да имате здрави заби:
1 лажица паста за заби
2 лажици сода бикарбона
2 лажици минерална вода
1 лажица вода

ПОДГОТОВКА
Измешајте ги сите состојки. Ставете ја смесата директно на четката за заби.

Користете го како паста за заби околу 4 минути.
Повторете ја постапката еднаш неделно до еден месец и ќе можете да ја отстраните плаката и да го подобрите вашето здравје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *