Овие храни го чистат организмот од никотин

Пушачи внимавајте со никотинот! Ви претставваме неколку начинни како полесно да го отстраните никотинот полесно од вашиот организам.
Брокула, карфиол, зелка
Овој вид зеленчук содржи голем број на антиоксиданси кои исто така го чистат телото од токсини.

Цитруси
Сокот од портокал, лимон или грејпфрут го чисти организмот од никотин, но воедно и го храни со потребните хранливи материи и го надополнува нивото на витамини кои му недостасуваат на самото тело.

Зелен чај
Преку пушењето телото ја губи потребната вода, па организмот многу полесно доаѓа до состојба на дехидрација.
Пиењето на зелен чај кој што е преполн со антиоксиданси го чисти телото од никотинот.

Спанаќ
Фолната киселина со која овој зеленчук изобилува, важна е за нормалната работа на организмот, а му помага на телото да се ослободи од никотинот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *