Ова е најискрената роденденска молитва за денот на вашето раѓање

MОЛИТВА ЗА РОДЕНДЕН

Ти благодарам, вечни Боже, Создател на секоја Твар и на времето, што ме удостои со Твојата милост да доживеам до овој ден со кој започнува новата година но мојот живот.

Срцето ми е исполнето со синовска кон Тебе за се што си направил за мене, недостојниот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *