Овие предмети носат хармонија и среќа во вашиот дом

Некои работи никогаш не треба да се внесуваат во вашиот дом, тие ќе донесат лоша енергија, но има и такви кои предвидуваат долгоочекувани, добри настани. Наодите се сметаат за особено вредни ако се најдат на крстосница.

Потковица
Овој наод долго време се смета за симбол на среќата и богатството. Ако имате среќа да ја најдете сама на патот, тогаш дефинитивно ќе најдете среќа. Треба да закачиш потковица над влезната врата, ќе служи како маскота.

Икона.
Ако сте пронашле икона на улицата, тоа значи дека самиот Бог ве насочува кон некаков животен пат и ве благословува. Оваа икона треба да се однесе во храмот и да се осветли. Не вреди да носиш икони на други луѓе во твојата куќа. Во никој случај иконите не треба да се отфрлат.

Стара монета.
Ако наидеш на стара паричка, тоа ќе стане твоја маскота на богатство. Бидете сигурни дека ќе го внесете во вашиот дом, тоа ќе привлече финансиска благосостојба. Толку е постара пронајдокот, толку подобро.

Копче.
Од такво наоѓање можеш да создадеш силен амулет. Поминете ја црвената нишка низ копчето, врзете ја јазолот. Мораш да чуваш тајна маскота на тајно место и да не кажуваш на никого за тоа.

Ракавици
Ако најдеш ракавици од спротивниот пол, симболизира брз брак. Не вреди да се внесат во куќата, подобро е да се најде сопственикот. Ако најдеш кожени ракавици, симболизира успех во финансиските работи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *