ОДЛИЧЕН ТРИК кој ќе го сака секоја модерна домаќинка! ПОСТАВЕТЕ ЈА ФОЛИЈАТА ПОД ЖЕЛЕЗОТА и гледајте ја магијата!

Алуминиумската фолија е секако еден од најкористените производи во домаќинството, но дали знаевте дека може значително да ви заштеди време при пеглањето?!

Алуминиумската фолија е неразделен придружник на секоја домаќинка во кујната, но може да се користи и во други делови од станот.
Ви претставуваме неколку можности кои ги има алуминиумската фолија, а кои веројатно не сте ги знаеле!

Да почнеме со најкорисното и она кое ќе ви помогне значително да го намалите времето на пеглање.
Ставете ја фолијата под капакот и оставете науката да си ја заврши работата – фолијата ќе ја рефлектира топлината на пеглата и ќе ја заврши речиси целата работа за вас!

Ако ви останале парчиња пица, завиткајте ги поединечно во фолија и ставете ги во фрижидер. Кога повторно ќе бидете расположени за ова вкусно тесто, само ставете ги во рерна со фолија на 200 степени околу десетина минути и ќе биде како што треба – со крцкава кора и вкусно сирење.
Кога миете садови, ако ви снемало жица за садови, користете фолија завиткана во топка – садовите ќе светат!

Ако имате тапи ножици, само со нив исечете ја фолијата неколку пати и тие ќе бидат остри како нови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *