Отстранете го кариесот од вашите забите без стоматолог: Само треба да го направите ова!

Овој метод на отстранување на кариес е многу стар и докажан. Оние кои имаат пристап до оваа супстанца ја користат од раѓање.

Нашите заби се многу важен дел од нашата естетика. Имањето бели и прави заби го прави човекот многу попривлечен и докажува дека човекот се грижи за својата лична хигиена.

Забите се исто така многу важни бидејќи ни помагаат да џвакаме храна и ни овозможуваат да консумираме цврста храна.

Поради овие причини, важно е да се грижиме за нашите заби, како за нивната естетска функција, така и за нивната функција за нашето тело. Многу чест проблем кој се јавува кај забите е кариесот.И покрај сите пасти за заби на пазарот дизајнирани од стоматолози и хемичари, нашите заби не се безбедни од кариес. Терминот расипување на забите се однесува на оштетување на тврдото ткиво (како што се забите или коските) предизвикано од киселина произведена од бактерии.

Кариесот може да влијае на секој заб, било да е кучешки или човечки. Честопати појавата на кариес останува незабележана бидејќи се наоѓа на незабележливо место и се открива дури по појавата на таа позната, многу непријатна болка во тој предел.

Третманите за расипување на забите често се прилично скапи и многумина не можат да си ги дозволат. Добрата вест е дека постои природен третман кој помага во отстранување на расипувањето на забите.

Група ирски истражувачи открија дека постои производ кој природно го отстранува расипувањето на забите. Овој производ е кокосово масло и содржи својства кои се борат против киселината која предизвикува расипување на забите. Значи, доколку имате расипување на забите и итно ви треба решение, започнете го третманот со кокосово масло.

Потребно е само да земате две лажички кокосово масло во устата секое утро и да го вртите наоколу неколку минути. Колку подолго толку подобро. По тресењето, исплукајте го кокосовото масло и потоа редовно мијте ги забите.

По неколку недели ќе забележите дека кариесот на забите исчезнал, и дека се бели и сјајни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *