Погледнете кога треба да си легнете за да се разбудите одморени

Приближно еден од тројца возрасни страда од слаб сон, а секојдневниот стрес е најчеста причина.

Спиењето доволно може да направи чуда за нашето физичко и ментално здравје, и ако сакате да извлечете максимум од тоа, клучно е да одите во кревет и да станувате секој ден во вистинско време.

Ако се обидувате да создадете рутина за спиење, овој корисен калкулатор може да ви помогне. Пресметува колку време треба да легнете, во зависност од тоа кога сакате да станете. Работи на принципот на 90-минутни циклуси. Кога луѓето не ги следат овие циклуси, тие често чувствуваат вртоглавица и им е тешко да станат од кревет.
Калкулаторот за спиење е направен од тим експерти кои гарантираат дека ќе ви помогне да станете свежи и одморени ако ги следите упатствата што ви ги дал, односно да легнете кога треба.

На пример, ако треба да станете во 7 часот, треба да одите во кревет во 21:46, 23:16 часот, или ако сте ноќна птица, во 00:46 часот.

Но, ако планирате да станете од кревет во 8 часот, предлозите за спиење се 22:46, 00:16, 01:46 или 03:16.

Калкулаторот можете да го пробате ТУКА, додека ТУКА можете да дознаете колку ви треба сон во зависност од возраста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *