Познат руски доктор тврди: Имунитетот може да го зајакнете за 15 секунди!

Ако веќе сте заболеле од грип, тоа е повеќе причина да го зајакнете вашиот одбранбен систем на овој начин

Професор д-р Сергеј Бубновски, познат московски специјалист по кинезитерапија, препорачува едноставен метод за зајакнување на имунитетот, што рускиот народ го практикува со векови. Секоја вечер, кога ќе се вратите дома по напорниот работен ден, ставете 10-15 сантиметри целосно ладна, ледена вода во кадата. Никогаш не додавајте топла вода! Потоа влезете боси и ставете ги стапалата во ледената вода само 10-15 секунди! Можете исто така да танцувате на весела музика.

После тоа, излезете од кадата и избришете ги стапалата со груб фротир и ставете волнени чорапи. Правете го тоа секоја вечер и значително ќе го зајакнете имунитетот. Ако веќе сте заболеле од грип, тоа е повеќе причина за одлучно да го зајакнете имунитетот.

Во тој случај, ставете ги голите нозе во ледена вода на секои 4 часа. Голем број на луѓе од нашата област, кои го испробаа овој метод на лекување, преку социјалните мрежи, преку своето искуство, ја потврдија исправноста на оваа терапија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *