ПОУЧНА ПРИКАЗНА: ДА БИ ИМАЛ ВТОРА ШАНСА…

Еден постар човек на кој му било соопштено дека е смртно болен, ја напишал следнава порака:

„Да имам можност повторно да го проживеам животот, би се обидел да направам повеќе грешки. Не би се обидувал да бидам совршен. Повеќе би бил опуштен и насмеан. Би бил флексибилен. Би ризикувал повеќе, би се качил на повеќе планини, би препливал повеќе реки, би отишол на места кои никогаш ги немам посетено.

Би јадел повеќе сладолед и помалку житарки. Би имал повеќе вистинити неволји, а помалку измислени.“

Знаете, јас бев еден од ние луѓе кои живеат промислено, разумно и постојано се грижат за иднината.
„Да имам можност повторно да проживеам сè, повеќе пати би се возел на рингишпил, би гледал повеќе изгрејсонца, повеќе би си играл со своите деца, би бил посреќен и не би се замарал со секоја ситница. Но, знаете, ја немам оваа можност повеќе…“

Немојте предоцна да сфатите дека немаме втора шанса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *