Поучна приказна: Јас сум прво жена, па потоа сопруга, мајка, домаќинка

hot young adult, proud and domineering woman dressed in a long scarlet red long dress, sexually demonstrates her naked graceful leg, crouching on the window sill, room in loft stile with mirrors.

Многу е страшно да се изгуби добра жена- тоа е тежок терет кој мора да го носите за цел живот.

Мажот не е смислата на животот, не е центар на светот, ниту пак крајна цел. Светот е многу поширок и интересен од самото присуство на мажот во животот на жената. Затоа не треба да се надевате дека мажот ќе ви го пополни светот и празнините.

Секоја жена, барем теоретски, треба да има можност да го остави својот маж без да страда заради тоа. Таа мора да биде финансиски независна, професионално остварена и лично самодоволна.

Жената е чувар на огништето. Но, не е должна постојано да пече, да готви, пере и пегла. Нејзината грижа за куќата и семејството е она што ги воодушевува мажите. Човекот никогаш нема да излезе од куќата во која е добро хранет и каде што кошулата му е секогаш испеглана.

Жената не е само сопруга, домаќинка и мајка на децата. Таа е дефинитивно пријател и некој кој му сака добро на својот маж.

 

Мажите тешко поднесуваат духовна осаменост. И тие сакаат да разговараат за секојдневниот живот, да се советуваат и консултираат. Дури и за мали работи.

Жената која мажите ја сакаат покрај себе не прават скандали поради ситници, не ја мачат константни сомнежи, не зрачи со лошо расположение пред другите, не мрчи и не манипулира. Таа секогаш зборува и преговара. А ако не се сложи, таа тоа го прифаќа.

Вистинската жена секогаш тежи кон совршенство. Се труди да изгледа добро. Што поради својот маж, што поради себе. Негована и привлечна жена има изградени добри навики и тоа е секогаш за пофалба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *