Прочистувач на воздухот а воедно го намалува и стресот – неколку причини зошто ова растение е најдобар избор да се најде во вашиот дом

Иако за некои од луѓето не е толку привлечен, сепак фикусот е повеќекратно корисно растение.

Собните растенија имаат повеќекратна корист – го разубавуваат просторот, даваат позитивна енергија, го освежуваат и го чистат воздухот.

Меѓутоа, едно растение особено се издвојува, иако за многумина не е омилено – фикусот.Фикусот е препознатлив по своите големи зелени листови, тој е најпознат пример за зелено собно растение чија боја зависи од видот на фикусот.

Тој е одличен прочистувач на воздухот, а ги прочистува и опасните формалдехиди.

Ова корисно растение нема само волшебни медицински својства туку позитивно влијае и на енергијата на луѓето.Во антиката луѓето забележале дека жителите во чии домови имало фикус, ретко се разболувале или пак имале болести со лесен облик. Ова растение придонесува и во прекрасното расположение, ја чисти енергијата во домот, а исто така го намалува стресот и анксиозноста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *