Работи кои привлекуваат негативна енергија и сиромаштија

Секој човек се стреми кон богатство. Сепак, многу често, се случува тоа секогаш да не опкружува.
Ако имате проблеми со парите, не брзајте да очајувате! Можеби има работи во вашиот дом кои привлекуваат негативна енергија и сиромаштија.

Извенати или вештачки цвеќиња
Многу жени добиваат букети од колеги, девојки, од саканиот маж. Кога цвеќињата се свежи, се е во ред, но кога ќе почнат да се исушуваат и ја губат виталноста, тие стануваат магнет за сиромаштијата. Сите изнемоштени растенија, исто така, спаѓаат во категоријата на опасни домашни објекти.
Ако сакате да го задржите подарок како сувенир, можете да фотографирате букет, да го исушите, но не треба да го чувате во вашиот дом премногу долго. Вештачките цвеќиња се исто така многу опасни. Многу луѓе ги чуваат дома како декорација, но малкумина знаат дека ова е најсилниот магнет за финансиски проблеми. Наместо вештачки цвеќиња, можете да се сликате со букет за да висите на ѕидот. За да привлечете богатство, можете да купите и дрво со пари. Оваа фабрика е најсилната финансиска маскота.

Свиткани пари и искинат паричник.
Ако паричникот ви е искинат и избришан, веднаш исфрлете го и заменете го со нов. Ако не го направиш тоа, паричниот проток ќе падне. Во ташната не треба да ставаш смачкани пари. Пред да ги ставите банкнотите, треба да ги исецкате. Истото важи и за кеш лименките. Ако само што ги наполнивте деноминации, очекувајте финансиски проблеми. Парите го сакаат редот!

Ѓубре покрај влезната врата
Многу луѓе ги оставаат вреќите за ѓубре во близина на влезната врата. Всушност, тоа нема никаква разлика каде што стојат – зад вратата или внатре во собата. Запрепастувањето на влезот или излезот е прекин на финансиските проблеми и недостаток на пари. Не заборавај дека во никој случај не треба да соблечеш и валкани чевли на влезот. Треба да го чистите овој дел од живеалиштето почесто, бидејќи е одговорен за достигнувањата, мотивацијата и напорната работа.

Скршени или неправилно поставени огледала
Скршеното огледало е извор на финансиски пропусти, болести и расправија меѓу саканите. Никогаш нема да има пари или среќа во ваква куќа. Затоа, скршеното огледало треба веднаш да се исфрли! Не е помалку важно и каде ги ставаш. Огледалата кои се ‘гледаат’ водат до финансиски проблеми. Се верува дека овој елемент на домашна декорација емитува најмоќни енергетски текови, кои, ако се насочени еден кон друг, формираат област која ги блокира тековите на креативната енергија кои доаѓаат од надвор. Со други зборови – поради огледалската бариера во таква куќа никогаш нема да има среќа и позитивност.

Апарати кои не работат
Сите неработни часовници кои се препорачуваат да бидат отфрлени или одземени за поправка може веднаш да се земат овде. Исто така е многу важно да не се задржи некоја стара електроника – телевизори, аудио системи или видео плеери. Срцето на многу луѓе не им дозволува да ги фрлат, но таквите предмети одамна немаат корист. Се што е скршено мора да биде исфрлено. Во спротивно, финансиските состојба полека ќе слабеат додека не почнете да чувствувате недостаток на среќа или финансиски дупки во вашиот буџет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *