СВЕДОШТВА ЗА ЧУДАТА НА СВЕТИ ГАВРИЛ СВЕТОГОРЕЦ

СВЕДОШТВА ЗА ЧУДАТА НА СВЕТИ ГАВРИЛ СВЕТОГОРЕЦ ЕПИСКОП ВЕЛИЧКИ

Ќе ти раскажувам сине кога ќе пораснеш. Ќе прашаш кој е овој светител на сликите. Свети Гаврил Светогорец ќе ти речам.
Ќе ти раскажам како по неговите молитви Господ ми се смилува и ми те спаси. Рекоа критично е, има сепса… овде не можеме да се грижиме за него. Рекоа дека ништо не е сигурно…

А мене ми остана само светото миро од Дедо Гаврил, те помазав и на Дедо Гаврил му се помолив. И знаете ли што се случи?

Се случи тоа да наредниот ден Јован имаше чиста крвна слика, подобрена сатурација и отстранет му беше апаратот за кислород. Слава на Бога!

Радуј се Оче Гавриле, радувај се Христов Лекару! Слава и тебе Пречиста Мајко Богородице и на сите Светии. Еве го сега Јован и тој е Христово чедо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *