Свештеникот Николај ѓи шокираше сите со овие зборови за сексот пред брак

Целото не е она што беше. Во денешно време многу ретко се случува претставниците на одреден пар да се „спасиле“ за првата брачна ноќ. А сепак, често се отвора темата колку е важно да немате секс пред брак. Токму за ова зборува свештеникот Николај Бабкин. Користејќи ги социјалните мрежи, тој одлучи да ги потсети младите љубовници зошто е важно да се откажат од интимноста пред брак.

Тој истакна дека проблемот не е дури ни самиот сексуален чин, туку неговите последици. Страста победува затоа што човекот е оштетен од гревот и е способен да ги оскверни и најлесните чувства.

Пред брак треба да бидете пријатели со саканата личност, а не да спиете заедно. Семејството живее заедно цел живот не поради чувства и сексуална желба. Оваа магија престанува да работи по година и пол, па денес половина од паровите се разведуваат под изговор дека „чуствата исчезнале“, категоричен е Бабкин.

Во случај на интимност пред брак, според свештеникот, интегритетот на личноста, целомудрието се уништува при приклучување кон друга личност. Од страсните чувства, човекот едноставно ја губи објективната проценка и можеби нема да ги согледа проблемите во врската, кои обично се измазнуваат со помош на секс.

Исто така, „магијата не е вечна, а потоа се среќава со реалноста“, кога партнерот ќе се покаже дека не е совршен како што изгледаше порано“, додава свештеникот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *