Слатко од тиква со ореви и со сусам, многу вкусно!

Потребни состојки: 1 кг исчистена и исечена тиква, 1,4 кг шеќер, 3 литри вода и варова вода колку да биде покриена тиквата додека отстојува

Постапка: Тиквата се чисти и се сече на малку подебели парчиња во форма која сакате, со обичен нож, ребраст или со посебна лажица правете топчиња.

Вака исечената тиква ставете ја во варова вода да отстои најмалку 3 часа или додека да станат парчињата доволно тврди (ова зависи од јачината на варовата вода).

Потоа добро исплакнете ги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *