Состојка која секој ја има во кујната, а питите и лепчињата ќе бидат свежи

Изненадувачка состојка која е евтина и која ја има секој во кујната, а му дава свежина и мекост на тестото и печивата

Кога се прават пити или лепчиња, општо е познато дека домаќинките сакаат да прават поголема количина, за да можат да јадат неколку дена. Но, пецивата после 2 дена не се нешто многу убави.

Никој не сака да јаде бајато тесто, па затоа ви предлагаме фантастичен трик со кој лепчињата, лебот и питите ќе бидат свежи барем 3 дена. Додадете само една состојка и направете го вашето пециво совршено.

Помага за сите видови тесто, а тоа е скробот. Ако го додадете во тестото, ќе биде повоздушесто, колачите и питите ќе бидат повкусни и посвежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *