Сè е до нашиот ум! Може да бидете најубавата жена на светот, но ако мислите дека сте дебела или имате голем нос: Се е за џабе!

Самодовербата компензира за се: убавина, талент, образование, но и шарм.

На пример, ако сте згодна русокоса, имате долги нозе, дебели трепки, но во исто време мислите дека имате голем нос и широк струк – тогаш веднаш уништивте сè. Добрата гардероба не може да ги прикрие несовршеностите ако немате добар однос со себе.

Да речеме дека имаш завршено два факултета, дека имаш магистерски студии, но мислиш дека треба да се дообразуваш затоа што не знаеш што треба да знаеш.
Кога ќе одите на интервју за работа, веднаш ќе се издигнете.

Ќе прифатат некој кој има само средно образование, но верува дека „ги има сите паметни работи на светот“. Ако готвите највкусната храна за вашите деца, носете ги на патувања во планина, море, читајте им книга секоја вечер, разговарајте со нив на англиски, но поради некоја причина мислите дека сте лоша мајка (на пр. , свекрва ти еднаш ти кажа дека не си добра мајка) и постојано те гризе вина – тогаш се е за џабе!

Вашите деца ја чувствуваат вашата несреќа и несигурност. Сè што правите не вреди. За вашите деца да бидат среќни, вие треба да бидете среќни.

Сакај се себе си! Вежбајте, одморете, простувајте, слушајте музика… Сакајте се, верувајте во себе за да веруваат и другите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *