Излекувајте го воспаленото уво со помош на лук

Можеби ќе ви звучи чудно кога ќе прочитате дека треба да ставите лук во увото, но верувајте тоа навистина ќе ви помогне.
Може да се јаде свеж, но главно се додава во храната како зачин, а неретко се користи и во сосема поинакви цели, како на пример за чистење на скарата.

Нормално, она што е најважно е дека лукот можете да го кристите и како лек. Главно се користи за лекување на симптомите на грип и настинка, но може да се користи и како лек за лекување на инфекциите во увото.

Ако ве боли увото, односно имате некој вид на инфекција, или преголема количина на восок од кој не слушате баш најдобро, прочитајте што да направите и набрзо ќе се уверите дека само едно чешне лук може да го реши овој ваш проблем.
Сите знаеме дека лукот е исклучително здрав, но дали ја знаете широката примена во здравствените цели на овој производ?
Дали сте знаеле дека лукот можете да го користите на различни начини?

Може да го конзумирате во салата, како додаток во храна, исто така можете и да ја исчистите скарата, а пак парче во увото во текот на ноќта може да биде многу ефикасно.

Сериозно, кромидот и лукот можат да помогнат во борбата со настинка, треска и слично.

Доколку некогаш имате болки во увото испробајте го овој лек

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *