ШТО СЕ СЛУЧУВА СО ДУШАТА НА ПОКОЈНИОТ 40 ДЕНА ПО СМРТТА? Научниците открија факти кои до сега не ги знаевме

Иако постојат различни верувања за тоа што се случува со душата 40 дена по смртта, научниците сега дошле до неверојатно сознанија

Според народното верување, душата на покојникот оди во рајот на четириесеттиот ден по смртта, а дотогаш неговиот дух останува на земјата. Имено, не случајно е избран бројот 40 и зошто луѓето со векови го задржуваат тоа мислење за човечката душа по смртта, пренесува Мондо.

Спроведени се многу научни студии за тоа што се случува кога луѓето ќе ги напуштат своите тела и ќе се вратат во духовниот свет. Дали духот на покојникот навистина се задржува 40 дена по смртта, како што е популарното верување?

Рускиот научник Петар Петрович Гарјаев експериментираше со ласер со променлив визуелен спектар и светлина, кој навлезе низ вакуумска комора и почна да се обликува според примерокот на ДНК што беше внатре. Тој го повтори експериментот со ДНК, но светлината повторно ја задржа својата форма.

Денес, ова е познато како ДНК фантомски ефект, кој останува мистерија. Спектрометарот, за кој научниците мислеле дека е неисправен, регистрирал „фантоми“ 40 дена.

„Излегува дека нашата молекула на ДНК е антена, затоа што содржи метални атоми кои служат како еден вид приемник кој е насочен кон космосот, од каде што добива некои владејачки космички информации. Има едноставен експеримент со жаба икра. кога ќе се стави во комора од 80 проценти никел и железо, каде што постојат сите услови за нормален развој на клетките со еден исклучок – нема надворешна електромагнетна средина.Во оваа абнормална електромагнетна средина, ембрионите се претвораат во чудовишта и ниту едно од нив стигнете до фазата на жаба“, откри рускиот научник.
Како што објасни, тој верува дека ДНК генерира радио бранови и ласерски зраци кои градат информациски холограми. ДНК е долга 500 милијарди километри и ги содржи сите информации за нас: од коса, боја на очи, до емоции и болести.

Во 1997 година, австриските научници докажаа дека фотонот може да се пренесе од едно место на друго, а притоа да се зачуваат информациите.

„Тие многу јасно покажаа дека фотонот може да телепортира, а нашата ДНК, нашите хромозоми, работат на принципот на фотони. Тоа значи дека нашите клетки меѓусебно комуницираат со бесконечна брзина. Накратко, концептот за време исчезнува таму. тврди професор Гарјаев.

Од друга страна, народните верувања велат дека молитвите на најблиските ѝ помагаат на душата да помине низ тешки искушенија кои траат од 9 до 40 дена по смртта, бидејќи се верува дека човекот може да одговара за гревовите што ги направил во текот на животот. но не за сите.да се покајат. Со цел да се оддаде почит на добрите дела кои личноста ги направила во текот на својот живот, се организира комеморација на која роднините на починатиот можат да се сетат на добрите дела на личноста, притоа наоѓајќи утешни зборови еден за друг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *