Ѓаволот ја напаѓа секоја молитва, а особено Исусовата. ЕВЕ И ЗОШТО

Ѓаволот ја напаѓа секоја молитва, а особено Исусовата.

Со својот внатрешен глас, човекот може лесно да ги кажува сите други молитви.

Меѓутоа штом ќе ја започне Исусовата молитва, се собираат сите демони.

Противењето на сатаната и војната што ја води тој откриваат колку е добра, духовна и плодоносна оваа молитва. Затоа немаме желба и трпение за молитвата. Значи не се бориме.

Да се трудиме во молитвата додека Бог не ни ја испрати Својата благодат а таа кога ќе дојде ќе не упати во се.
Старец Ефрем Филотејски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *