Јадете го оваа овошје и по 10 дена проверете ја крвната слика повторно

Станува збор за КАПИНИТЕ и нивната огромна моќ во решавањето на проблемите со слабокрвноста.

Постојат мноштво испитувања и наши лични искуства преку коишто е потврдено дека лицата што јадат по 10 капини (ако се од дивите – 20) НА ГЛАДЕН СТОМАК СЕКОЈ ДЕН.

За месец дена ја подобруваат крвната слика, првенствено состојбата со железото, хемоглобинот и црвените крвни зрнца, а како моќен антиоксиданс КАПИНИТЕ ќе Ви го смалат и лошиот холестерол, зајакнат имунитетот, ќе Ви ја подобрат циркулацијата, регулираат крвниот притисок, заштитат црниот дроб и жолчката и направат уште десетици мали чуда за Вашето здравје.

Идеални се за бремени жени и доилки, периоди од животот на жените кога нивото на железо во крвта е речиси секогаш проблематично.
Кога ќе ги нема во свеж облик, слободно можете да ги конзумирате и замрзнатите.

САМО 10 КАПИНИ ДНЕВНО НА ГЛАДЕН СТОМАК, ЗАРЕМ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОЛЕСНО И ПОВКУСНО?
Во следната објава ќе се осврнеме на лековитата моќ на листовите на капината и Ќе ви објасниме како од нив да направите чај и за што да го употребувате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *