10 работи кои се забранети според Фенг Шуи, а што секој треба да ги знае!

Древното кинеско учење за фенг шуи ни помага да привлечеме позитивна енергија во секој аспект од нашиот живот, вклучувајќи го и нашиот дом. Не постои жена која не сака хармоничен дом, но дали знаете дека лесно можете да направите неколку сериозни грешки, поради кои наместо позитивни вибрации привлекувате лоши работи.

Просторот во куќата за секој човек игра огромна улога. За да можете да се чувствувате под сигурна заштита, да ја вратите својата сила и да живеете во совршена хармонија со себе и вашето семејство, користете ги препораките од учењата на Фенг Шуи.
Забрана 1
Избегнувајте висечки ретровизори пред влезната врата. На овој начин го спречувате протокот на позитивна енергија да влезе во вашиот дом. Лошо е и огледалото во спалната соба на мажена жена. На тој начин лесно може да се привлечат ривалите, или со други зборови љубовниците. Во другите простории, огледалата не претставуваат закана, но запомнете дека огледалата со пукнатини се предмет на итно отстранување.

Забрана 2
Никогаш не оставајте ѓубре надвор од влезната врата. Секоја прашина, нечистотија и непотребно ѓубре ја труе енергијата на космосот, предизвикувајќи непоправлива штета на здравјето и енергетската заштита на членовите на домаќинството. Ослободете се од непотребните работи, правејќи простор за нови корисни и убави набавки кои наскоро ќе се појават во вашиот дом.

Забрана 3
Поправете ги сите скршени работи што планирате да ги користите. Предметите што не можат да се обноват, фрлете ги без сожалување и одлагање. Ова ќе ви помогне да се ослободите од негативната енергија, привлекувајќи среќа и изобилство. Исто така, скршените елементи доведуваат до повеќе кавги и конфликти.Доктрината на Фенг Шуи вели дека секоја неисправна работа носи проблеми во животот на човекот. Обрнете посебно внимание на славините и цевките што протекуваат. Постојаниот проток на вода не помага да се зголеми среќата во вашиот дом, па секое истекување треба да се елиминира што е можно побрзо.

Забрана 4
Подовите на повеќе нивоа во куќата служат и како камен на сопнување за слободно движење на позитивната енергија. Различните нивоа на подот во куќата дури можат да доведат до неуспеси и проблеми во бизнисот, како и во личниот живот.

Забрана 5
Обидете се да се ослободите од острите агли во вашата куќа. Мебелот со конвексни агли треба да се води така што точката на аголот е насочена кон празниот простор, а не кон местата каде што се одморате. Висечките полици предизвикуваат и појава на негативна енергија, па затоа е важно нивните агли да бидат заоблени.

Забрана 6
Бањата и тоалетот мора постојано да се чуваат чисти. Навременото чистење и затворените врати ќе ви помогнат да го одржите вашиот дом пријатен и удобен. Доколку имате домашно милениче чие место е во вашата бања, користете ги вградените врати, но не ги оставајте вратите отворени.

Забрана 7
Проветрувајте го просторот во куќата. Колку почесто ги држите прозорците и вратите отворени, толку повеќе енергија се обновува во просторот за живеење. За да не станете жртва на настинка, проветрете ја куќата за време на вашето отсуство.

Забрана 8
Правилната организација на работното место ќе ви помогне многу попродуктивно да ги извршувате обврските. Мора да седите со грб кон ѕидот на кој нема прозорци или врати. Како последно средство, блокирајте ги отворите за да го заштитите задниот дел од истекување на струја. Правилното поставување на производите на шанкот ќе ви овозможи голем работен капацитет, а отсуството на дополнителни елементи ќе ви помогне да се концентрирате и да не се одвлекувате.

Забрана 9
Просторот што е во непосредна близина на куќата треба да биде што е можно поотворен. Растечките дрвја и автомобилите што го блокираат пристапот до вашиот дом го спречуваат протокот на позитивна енергија да влезе во вашата куќа. Истото важи и за внатрешниот простор околу вашата влезна врата. Ослободете се од неуредните чевли и убаво организирајте ги.

Забрана 10
Пред да купите куќа, проценете ја нејзината близина до други згради. Најуспешната локација на куќата е да биде во близина на фонтана или парк. Областа во која има гробишта, затвор или болница се смета за безбедна населба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *