20 дена по ред јадела тиква, еве што се случило

Прочитав колку е здрава тиквата, и како содржи голем број на витамини и минерали кои благотворно делуваат на организмот. Бидејќи сум голем љубител на тиква, решив да направам мал експеримент: 20 дена ќе јадам тиква за вечера – секоја вечер. Не ни сонував дека првите позитивни резултати ќе дојдат толку брзо.

Тиквата ја испеков во рерна така што прво ја излупив, па ја исечкав на коцки, ја ставив на фолија и ја испеков. Некогаш додавав младо сирење, а понекогаш само малку мед. Убеден сум дека тиквата го подобри моето здравје на овие начини:

За 20 дена:
Таа се ослободи од 3 килограми кои секогаш ми беа „вишок“. Тоа е затоа што тиквата содржи голема количина на влакна, кои го заситуваат телото и го имате тоа прекрасно чувство на ситост во стомакот долго време. Самата тиква е нискокалорична, па таквата вечера не ја расипува фигурата. Имајќи предвид дека не јадев леб за вечера, можно е тоа многу да придонесе за слабеење.

Кожата на лицето се затегна и блескаше. За тоа очигледно придонела тиквата која го чисти телото од отрови и разни отрови, а нашето лице само го отсликува она што се случува во нашето тело. Дигестијата ми се подобри, што значи дека столицата се нормализира. Овие проблеми порано многу ме мачеа, но тиквата изгледа го реши.

Изгледа дека и тиквата ми го подобри видот. Тоа е од кога работам на компјутер имав проблеми со видот што ми е „матен“. Но, откако ја изедов тиквата, не ги почувствував тие проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *