5 чекори за тоа како да го задржите тенот цела година

Видете како можете да одржите прекрасен златен сјај подолго по крајот на одморот.
Најдобро е да одиш на годишен одмор и да се вратиш со убава, бронзиран тен. Ама колку трае тенот? Разочарувачки, се чини дека почнува да избледува веднаш штом ќе се вратиш дома. Како можеш да одржиш прекрасен златен сјај подолго после крајот на одморот? Знаењето како да ја задржите вашата тена ќе ви помогне да се чувствувате безгрижно подолго. Имајќи го тоа на ум, еве неколку чекори за тоа како да го задржите вашиот тен без да избледи за 5 чекори.

1. Хидратација на вашата кожа
Сакаш да знаеш како да ја заштитиш твојата тена од избледување? Ако има еден важен чекор кој ќе ви помогне да ја задржите вашата тена после одмор, тоа е овлажнувачки. По поминувањето на деновите, штипувајќи ја топлината на сонцето, вашата кожа ќе се чувствува дехидратирано. Барајте производи кои се богати со масла и кремасти масла и осигурајте се дека ќе почнете да ја навлажнувате пред кожата да ви исуши. Откако ќе почнете да се лупите, за жал деновите на вашиот празнична гламур се броени.

2. Ексфолирајте за да ја задржите кожата здрава и сјајна
Ексфолиацијата е одличен начин да се заштити загорената кожа од избледување. По одморот, вашата кожа ќе биде особено дехидратирана и мртва, сувите клетки ќе се акумулираат на површината. Ова ќе го направи твојот тен да изгледа поматен и помалку сјаен. Со нежно полирање на кожата, вашиот прекрасен тен од сонце ќе се открие одоздола.

3. Туширање со млака вода
Не сакаш да ги поништиш резултатите од хидратацијата и ексфолирањето, затоа не ризикувај да ја дехидрираш кожата со бањање или туш што е премногу топло. Наместо тоа, држете се до поладна вода и користете негувано масло или крем за туширање.

4. Зајакнете го вашиот сјај со постепен тен со крема за хидратација
Ако сакате да знаете како да одржувате тен, најлесниот метод е да продолжите да го надополнувате вашиот сјај. Постепено лосионот за сончање ќе ја одржува вашата кожа хидрирана додека го подобрува вашиот тен малку повеќе секој ден. Не само што ја осветлува вашата кожа и ги брише несовршеностите каде што вашиот тен веќе почна да избледува, туку постепено се развива во долготраен природен златен сјај за 4 до 8 часа.

5. Носете бело за да го истакнете изгледот на кожата со тен
Испробаниот трик, носењето бела или светла облека ќе ја создаде илузијата за потемна кожа. Белиот лак за нокти и светлиот кармин, исто така, ќе имаат ваков ефект. Иако нема строг совет како да го заштитиме тенот од избледување, можете да ни верувате кога велиме дека кожата со тен ќе изгледа подлабоко, потемно и бронзирано.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *