6 ОПАСНИ ДАТУМИ ВО ОКТОМВРИ: Донесуваат лоша енергија и пеколен период за многу знаци од зодијакот

Нè очекуваат најопасните денови во октомври 2022 година, особено на крајот на месецот!
Според астролозите, во октомври не очекуваат неколку многу предизвикувачки и опасни денови! Затоа, добро подгответе се за претстојниот турбулентен период и бројните промени кои следат.

Обрнете посебно внимание на овие денови:

22 октомври – спој на Венера и Сонцето

Првиот неповолен ден ќе биде на 22 октомври. Тоа ќе биде обележано со предизвикувачки аспект на Венера и Сонцето, кои започнуваат борба за влијание, што ќе резултира со драматични промени во расположението.

Во такви денови, подобро е да не правите непромислени постапки и да не предизвикувате конфликти. Дури и најмалата кавга може брзо да се претвори во вистинска војна. Бидете пољубезни на овој ден и не се расправајте со никого, дури и ако сте сто проценти сигурни дека сте во право.23 октомври – Венера влегува во Шкорпија

Од 23 октомври до 15 ноември планетата ќе биде во Шкорпија. Венера полека ќе почне да ја губи својата сила, лишувајќи нè сè повеќе среќа. Овој ден сам по себе ќе биде чуден, бидејќи енергијата на Венера ќе предизвика сомнежи и стравови во нас. Тој би сакал да одложи сè за друг ден, ако е можно. Се разбира, подобро е да не го правите ова, бидејќи може да предизвика голем број проблеми.

25 октомври – делумно затемнување на Сонцето во Шкорпија

Тоа значи дека на 25 октомври може да се случат некои работи на љубовно поле со кои едноставно ќе треба да се помириме. Не кажувајте им на луѓето за вашите планови и амбиции овој ден. На 25 октомври многу луѓе ќе почувствуваат некаква непријатна внатрешна болка која може да не одведе по погрешен пат.

28 октомври – Јупитер се враќа кај Рибите

На овој ден нашата инспирација ќе исчезне, поради што многумина ќе сакаат да се откажат од некоја работа што веќе ја започнале. Не плашете се од пречките на патот и решавајте ги проблемите што е можно побрзо, без одлагање. Ова ќе биде главната тајна за одржување на среќата на овој ден.29 октомври – Меркур влегува во Шкорпија.

Скорпијата не е во хармонија со Меркур, па таквата транзиција нема да ни донесе речиси ништо добро. Потребна е најголема претпазливост при патување и во сообраќај.

Подобро е да останете дома и да не одите никаде, доколку не морате, не започнувајте ништо ново.И на овој ден пожелно е да не трошите дополнителни пари на себе. Дозволено е умерено трошење на семејството и домот, но астролозите советуваат да не се занесувате премногу.

30 октомври – Почеток на ретро фазата на Марс

Поради овој настан, крајот на есента и почетокот на зимата нема да бидат најуспешни за оние кои се фокусирани на брз успех. Марс во слаба ретро позиција значи дека е строго забрането брзање. Исто така, не вреди да се прават избрзани заклучоци на овој ден.

Многумина од нас ќе ја загубат мотивацијата и волјата за победа. Повеќето луѓе ќе станат поагресивни, не сакаат да прават компромиси. Бидете учтиви за да не ја изгубите добрата репутација кај блиските луѓе и колегите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *